Resultaten voor Vlier

Vlier
Vlier in de tuin: ga je voor spontaan of aangeplant?
en de rode vlier of ook trosvlier Sambucus racemosa genoemd die rode bessen heeft bij rijpheid ipv blauwe bessen bij de gewone vlier. Een andere soort vlier die in onze contreien aan een sterke opmars bezig is komt uit Noord-Amerika.
vlier vertaling Nederlands-Frans.
Kruidengeneeskunde.be Kruiden Vlier.
Vraag eerst deskundig advies! In 1644 schreef de dagboekschrijver John Evelyn over de vlier dat als geneeskrachtige werkingen ervan bekend zouden zijn, vrijwel alle ziekten genezen zouden kunnen worden door deze plant die overal voorkwam. De boom werden magische kwaliteiten toegedicht.
Ecohoeve Den Oude Kastanje bijzondere vergeten groenten GEWONE VLIER Sambucus nigra 2.
Door zijn ruim assortiment aan medicinale en culinaire toepassingen is de vlier als zeer lang geroemd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat over de vlier verschillende mythes en legendes geschreven zijn. De vlier zou verscheidene magische krachten bezitten en heeft in verschillende streken en gemeenschappen een zeer bijzondere plaats verworven.
gewone vlier Plant van hier.
Vooral de bessen en bloemen van de gewone vlier behoorden tot de klassieke huis, tuin en keukenmiddelen. Daarom plantte men hem in zowat elke tuin, in het bijzonder bij bakhuizen, mogelijk een overblijfsel van een Germaanse traditie. Men meende lange tijd dat een vlier bescherming bood tegen blikseminslag en brand.
Flora van Nederland: Gewone vlier Sambucus nigra.
Gewone vlier is zeer algemeen in Nederland en Belgiƫ, verder in heel Europa zowel in het laagland, in middengebergte als in de bergen in de Alpen tot in de montane zone vanaf het Middellandse Zee gebied tot in Zuid Scandinaviƫ.
Geneeskracht van Vlierbloesem Goed voor de Gezondheid?
Je kunt de bloesem op diverse manieren gebruiken, dus je kunt helemaal zelf kiezen hoe je de bloesem binnen wil krijgen om van de geneeskrachtige werking van de plant te profiteren. En wil je alle geneeskrachtige delen van de vlier gebruiken om je beter te voelen?
Gewone vlier Sambucus nigra L.
Er kunnen wel regionale verschillen voordoen. Alle maanden waarin rijpe vruchten voorhanden zijn. Onrijpe vruchten kan men soms al eerder aan de boom of struik vinden. Soms zelfs het hele jaar door zoals bij dennen, waar de vruchtrijping jaren duurt.
SAMBUCUS NIGRA Willaert Boomkwekerij.
Sambucus nigra, ook wel gewone vlier of zwarte vlier genoemd, is een middelgrote bladverliezende boom met een rond opgaande vorm en op latere leeftijd een brede kroon met afhangende takken. De bladeren zijn samengesteld uit 3 tot 9 donkergroene elliptische deelblaadjes met gekartelde rand.

Contacteer ons