Zoeken naar vingertop

vingertop
Vingertop 2 definities Encyclo.
SpellingCorrect gespeld: vingertop komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Gevonden op http//www.woorden.org/woord/vingertop.: 1 Deel van de hand 2 Deel van de vinger 3 Deel van een vinger 4 Deel van het lichaam 5 Lichaamsdeel 6 Uiteinde van een vinger.
Fijt: een aandoening door een ontstoken vingertop Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Fijt is een ontsteking die meestal ontstaat in een vingertop en die kan ontstaan door een klein wondje door bijvoorbeeld een speldenprikje in de vingertop of door nagelbijten. Dit onschuldige wondje kan leiden tot een gezwollen, pijnlijke en ontstoken vingertop.
Vingertop Letsel Het Hand en Polscentrum.
Wat is een vingertopletsel? Bij een ongeluk op het werk of in en om het huis kan een gedeelte van de vingertop beschadigd raken. Wat zijn de symptomen? Meestal zijn er verschillende structuren aan gedaan zoals de huid, onderliggend vetweefsel, bot en nagel.
Vinger eraf? Leer wat jij kunt doen EHBOcursus.nl.
Een afgeknelde vingertop is bekneld geweest tussen een deur of deurpost, maar is er niet af. Bij een afgeknelde vingertop is het pijnlijk als je druk uitoefent, je kunt dan beter koelen. Let op: onderstaande handelingen doe je dus NIET bij een afgeknelde vingertop.
Ik heb een malletvinger Thuisarts.
Een malletvinger ontstaat wanneer de vingertop met kracht wordt omgebogen, bijvoorbeeld door hard stoten. Bij het omknakken van de vingertop kan de strekpees die vastzit aan het vingerkootje afscheuren. Soms breekt ook het stukje bot waar de pees aan vastzit af van het bovenste vingerkootje.
Letsels aan de vingertoppen.
Kleine breuken hebben vaak geen effect op de sterkte van het bot, maar als de breuk dicht bij het gewricht van de vingertop zit DIP-gewricht kan een spalk of operatie nodig zijn. In zeer ernstige gevallen kan amputatie noodzakelijk zijn.
Stelping van een bloeding uit een vingertop Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Stelping van een bloeding uit een vingertop. Stand van zaken. Terug naar boven. Lees volledig artikel. Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Wij zijn op zoek naar een arts en een patiƫnt die een duurzame liefdesrelatie hebben overgehouden aan een behandelrelatie, en die daar samen over zouden willen vertellen anoniem opgeschreven.
Vingertop letsel.
Uitvoering en toelichting.: De vingertop is anatomisch gezien dat deel van de vinger dat distaal ligt van insertie van de extensor en flexorpezen van de vinger. Voor een juiste klassificatie zijn drie verschillende groepen te onderscheiden.: We onderscheiden hier crushletsels en scherpe amputatieletsels.

Contacteer ons