Op zoek naar vlas?

vlas
Vlas Vlaamse Stoma, Incontinentie en Fistelverpleegkundigen.
Klik dan door naar meer lezen. Redactie Vlas 21-03-2016. Vlas pakt met een nieuw logo uit. En niet zomaar één, het zit vol met symboliek. De ovaal van Vlas verwijst samen met het hoofd van de mens naar een stomazakje.
Van vlas tot linnen.
in Zuid-Nederland Zeeuws-Vlaanderen, België en vooral Noord-Frankrijk. De weersomstandigheden in onze contreien zijn dan ook ideaal voor het verbouwen van vlas. Het feit dat de vraag naar linnen wereldwijd toeneemt, betekent ook dat het verbouwen van vlas een lucratieve aangelegenheid is.
Vlas: de grondstof Castellins.
Wist u bijvoorbeeld dat vlas zelfs zijn weg vindt tot in de operatiekamer, tot in bankbiljetten, vloerbekledingen en cosmetica, zelfs tot in ultralichte composietmaterialen? Dit zijn stuk voor stuk sluitende bewijzen dat vlas meer dan ooit een product is van deze tijd!
Vlas Leiestreek.
De vlasnijverheid verschafte decennialang werk aan tienduizenden inwoners van de Leiestreek. Duizenden tonnen vlas werden er verhandeld en verwerkt in de honderden kleine en grote vlasfabrieken. Britse handelaars hadden deze markt in handen en doopten de Leie om tot Golden" River.
Nieuws.
In Brugge beschikken we over een tentoonstelling Volkssporten in Europa en als gevolg van ons Europees project SETS Strengthening European Traditional Sports kunnen we een volledig overzicht geven van de diversiteit aan disciplines van traditionele sporten in Europa zie ook www.europeantraditionalsportsforum.eu ga naar Photogallery. Begin augustus neemt VlaS deel aan de European Sport For All Games in Leeuwarden www.esfag2018.eu.
Van vlas tot weefsel.
Maar primair is vlas natuurlijk bekend als de grondstof voor een bijzonder weefsel. Vlas is één van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd: jaarlijks wordt vlas geteeld op een oppervlakte van 75.000 ha.
Kortrijk Kuurne Lendelede: PZ VLAS.
Paasfoor in Kortrijk van 29 maart tot 15 april. Het oprijden van de paasfoor 2018 gebeurt dit jaar op maandag 26 maart, vanaf 14 uur. De foor blijft staan tot en met zondag 15 april. Download de gratis App Digiloket PZ Vlas.
Vlas gewas Wikipedia.
Een veld met vlas. Drogend vlas op schoven. Olievlaszaden: bevatten een grote hoeveelheid essentiële vetzuren. Vlaswieden in Vlaanderen 1887 door Emile Claus. Vlas linnen, vlasstengels, half bewerkte vlasstengels, vlasvezel, garen, geweven en gebreide textiel van vlas, lade textielwarenkast, TextielMuseum Tilburg.

Contacteer ons