Resultaten voor vloeken

vloeken
Intelligente mensen vloeken vaker en lopen vaker naakt rond. Het Nieuwsblad.
Daaruit besloten ze onder meer dat intelligente mensen meer zouden vloeken en vaker naakt zouden rondlopen thuis. Daarnaast ontdekten ze dat extraverte personen vaker vuile moppen zouden vertellen en dat mensen met een vriendelijke persoonlijkheid vaker zouden zingen in de douche.
Vloeken" is niet meer wat het geweest is."
Vlamingen" vloeken meer met genitaliën en fecaliën, terwijl Nederlanders meer verwijzen naar ziektes. Een Vlaming gaat dus eerder kust" mijn kloten" en krijg" het schijt" gebruiken, terwijl een Nederlander krijg" de tering" of krijg" de tyfus zal zeggen, aldus nog de lexicograaf.
Column: Laten we vloeken in stijl opinie De Morgen. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus
Nee, dat zeg ik niet omdat ik terug ben uit vakantie, maar wel omdat vloeken het onderwerp is van deze column, en ik bovenstaande krachtterm zelf het liefst gebruik als ik verbaal de remmen wil loslaten. Jazeker, ook aan vloeken wordt dus in de taalkunde aandacht besteed.
Studie bewijst: wie veel vloekt, is eerlijker Wetenschap Planeet HLN.
Wetenschap Planeet Eens goed vloeken, het kan deugd doen. Zolang het buiten hoorbereik van onze moeder is, kwestie van die vermanende blik te vermijden. Maar uit een studie van de universiteit van Cambridge blijkt nu dat mensen die niet vloeken vaak oneerlijker zijn dan mensen die niet vies zijn van een scheldwoord hier en daar.
Vloek Wikipedia.
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Vloek inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Vloek en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen?
Mysterie van de dag: waarom vloeken we? Wetenschap Knack.be.
Vloeken is niet alleen een spontane reactie om stoom af te laten. Door op een gecontroleerde manier te vloeken, creëer je een zeker zelfbewustzijn, waardoor je je sterker voelt. Uiteraard werkt dit enkel als je niet de ganse dag door loopt te vloeken, maar de woorden opspaart tot echt moeilijke omstandigheden.
Vloeken, godverdomme Frans Nijs.
Vloeken lucht op en helpt je dus door momenten van frustratie. Godsdienstigen vroeger vooral katholieken en protestanten, maar nu dus ook al moslims zeggen omdat hen dat zo ingepompt is dat vloeken fout is: je misbruikt de naam van god.
6 redenen waarom je NIET moet stoppen met vloeken.
Verschillende studies hebben al aangetoond dat vloeken gelinkt is aan een hoger IQ. Daarnaast zouden mensen die vloeken ook nog eens een brede vocabulaire hebben. Uit een recent onderzoek, dat werd gepubliceerd in The British Psychological Society, bleek dat vloeken een voordeel heeft op je training.
Hoe schelden en vloeken mensen in andere landen eigenlijk? VICE.
Hoewel veel Spaanse vloeken langzaam verdwijnen in het koninkrijk van politieke correctheid, kan je nog steeds oude mannetjes op straat dingen horen roepen als Me" cago en la puta madre de Jesús, en su padre y en toda su jodida corte celestial" ik schijt in de fucking moeder van Jezus, in zijn vader, en in hun hele fucking hemelse hof.

Contacteer ons