Resultaten voor Vierschaar

Vierschaar
Paleis op de Dam. Vierschaar. Functie. Inhoud. De Burgerij.
Het volk stond buiten op de Dam en kon door de ramen, waar tralies in plaats van glas in zat, de berechting zien en horen. Wanneer er door de tralies de vierschaar in gekeken word, zijn er op de achtergrond drie reliƫfs met de beroemde vonnissen van Zaleucus, Salomo en Brutus te zien. In de vierschaar zijn meer symbolen voor rechtspraak, dood en straf te zien.
Afspraken Artsenpraktijk Vierschaar.
Winkelsestraat 41a 8860 Lendelede Kapelstraat 1 8880 Sint-Elooiswinkel. Spring naar de primaire inhoud. Afspraken kunnen gemaakt worden via het online agendasysteem; klik op naam naar keuze en in volgend tabblad op het groene blokje van de afspraak naar keuze. Voor het groepsoverzicht Hier klikken.
www.elfri.be Artikel Vierschaar.
sluiten van de vierschaar wordt hoogstwaarschijnlijk bedoeld het met een touw omgeven van de banken, waarbinnen de beschuldigde stond. Waarom heette een rechtbank Vierschaar? Vierschaar is letterlijk een ruimte die door vier scharen geschoren" touwen ingesloten is, waarin 4 banken werden geplaatst en waar de rechtszaak gehouden.
Vierschaar Wachtebeke Wikipedia.
De inwoners van Wachtebeke en Sint-Kruis-Winkel dienden een smeekschrift voor het oprichten van een eigen vierschaar in, gericht aan Filips II van Spanje, zoon van keizer Karel V. Op 14 juli 1579 kwam er een octrooi van Filips II, dat de toestemming gaf om in Wachtebeke een Vierschaar op te richten.
Vierschaar 9 definities Encyclo.
Een vierschaar is het gerechtelijk bestuur van een plaatselijk gebied in de gewesten van de Lage landen tijdens de middeleeuwen en het Ancien Regime. Aangezien bestuur op dat ogenblik nog niet is opgedeeld volgens het principe van de scheiding der machten wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht, maakte deze rechtspraak integraal deel u.
VZW DE VIERSCHAAR in Lokeren. Polyvalente zaalverhuur, evenementen, huisconcerten, workshops. Kamer ontbijt.
VZW De Vierschaar. VZW De Vierschaar. Wij bieden een platform aan waar plaats is om op een creatieve manier te werken. VZW De Vierschaar. Verblijf in een rustige, landelijke omgeving aan de rand van Lokeren. Verhuur van feest en vergaderzalen.
De Vierschaar Gemeente Waasmunster.
Zalen en materialen huren. Wandelen, lopen en fietsen in Waasmunster. De Vierschaar is het maandelijks infomagazine dat door de gemeente verspreid wordt. Juli / Augustus 2017. Vierschaar 1 9250 Waasmunster tel. 052 46 95 27 Mail ons. Vierschaar 1, 9250 Waasmunster tel.
Bossche Encyclopedie Vierschaar.
De Hoogschout ridder Pieter de Vertaing, werd gedwongen recht te spreken op de vierschaar. Voor deze gelegenheid was deze op de Markt voor het stadhuis gespannen. De hoogschout kon moeilijk weigeren, want de gewapende ambachtsgilden stonden rond de vierschaar opgesteld.
Cookies op bndestem.nl bndestem.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.

Contacteer ons