Op zoek naar Vierschaar?

Vierschaar
Vierschaar Paleis Amsterdam.
Toen het gebouw nog stadhuis was werden hier de doodvonnissen uitgesproken, gemiddeld 3 of 4 keer per jaar. Dat was een heel belangrijke ceremonie en om die reden werd de Vierschaar uitgebreid gedecoreerd met marmeren kunstwerken van de beeldhouwer Artus Quellinus.
Fout.
Organisatie Stichting De Vierschaar KijkopBergenopZoom.nl.
Inloggen via Facebook. Stichting De Vierschaar. Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar jaarlijks een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal.
Cookies op bndestem.nl bndestem.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
De Vierschaar Erfgoed Bezoeken Arendonk, eenvoudig verrassend!
Home Bezoeken Erfgoed De Vierschaar. Op de Voorheide, net over Brug 5, ligt een kei van een monument: de Vierschaar. Deze kei is traditioneel verbonden met een oude vorm van rechtspreken. De plek waar de kei ligt, was de plaats waar vroeger recht werd gesproken.
Afspraken Artsenpraktijk Vierschaar.
Winkelsestraat 41a 8860 Lendelede Kapelstraat 1 8880 Sint-Elooiswinkel. Spring naar de primaire inhoud. Afspraken kunnen gemaakt worden via het online agendasysteem; klik op naam naar keuze en in volgend tabblad op het groene blokje van de afspraak naar keuze. Voor het groepsoverzicht Hier klikken.
Paleis op de Dam. Vierschaar. Functie. Inhoud. De Burgerij.
Het volk stond buiten op de Dam en kon door de ramen, waar tralies in plaats van glas in zat, de berechting zien en horen. Wanneer er door de tralies de vierschaar in gekeken word, zijn er op de achtergrond drie reliëfs met de beroemde vonnissen van Zaleucus, Salomo en Brutus te zien. In de vierschaar zijn meer symbolen voor rechtspraak, dood en straf te zien.
Wat is de betekenis van vierschaar.
Wat is de betekenis van vierschaar? Lexicon Nederland en België. Lexicon van de geschiedenis van Nederland België. Vierschaar eigenlijk een door vier scharen banken afgezette ruimte voor de rechters, in de Middeleeuwen tot de Franse tijd rechtbank, voor met name strafzaken.
www.elfri.be Artikel Vierschaar.
sluiten van de vierschaar wordt hoogstwaarschijnlijk bedoeld het met een touw omgeven van de banken, waarbinnen de beschuldigde stond. Waarom heette een rechtbank Vierschaar? Vierschaar is letterlijk een ruimte die door vier scharen geschoren" touwen ingesloten is, waarin 4 banken werden geplaatst en waar de rechtszaak gehouden.

Contacteer ons