Meer resultaten voor vierschaar

vierschaar
CategoryVierschaar: Wikimedia Commons.
Vierschaar it; Vierschaar ja; Vierschaar fr; Vierschaar sv; Vierschaar pl; Vierschaar nl; Vierschaar ca; Vierschaar de; Vierschaar en; Vierschaar fa; Vierschaar es; Vierschaar ru Dutch old-style city tribunal en. This category has the following 6 subcategories, out of 6 total.
Vierschaar Wachtebeke Wikipedia.
De inwoners van Wachtebeke en Sint-Kruis-Winkel dienden een smeekschrift voor het oprichten van een eigen vierschaar in, gericht aan Filips II van Spanje, zoon van keizer Karel V. Op 14 juli 1579 kwam er een octrooi van Filips II, dat de toestemming gaf om in Wachtebeke een Vierschaar op te richten.
De Vierschaar Erfgoed Bezoeken Arendonk, eenvoudig verrassend!
Op de Voorheide, net over Brug 5, ligt een kei van een monument: de Vierschaar. Deze kei is traditioneel verbonden met een oude vorm van rechtspreken. De plek waar de kei ligt, was de plaats waar vroeger recht werd gesproken.
Voorsteen van de vierschaar Inventaris Onroerend Erfgoed.
Rest, namelijk de voorsteen, van de vierschaar van de Sint-Baafsabdij te Asper, voorheen staande op de wijk de" Knok, vlakbij de Sint-Martinuskapel en recent overgebracht. Arduinen steen vermoedelijk opklimmend tot de 16de eeuw met onder meer in het midden het wapenschild van Sint-Baafs.
Vierschaar Paleis Amsterdam.
Toen het gebouw nog stadhuis was werden hier de doodvonnissen uitgesproken, gemiddeld 3 of 4 keer per jaar. Dat was een heel belangrijke ceremonie en om die reden werd de Vierschaar uitgebreid gedecoreerd met marmeren kunstwerken van de beeldhouwer Artus Quellinus.
Tickets Stichting De Vierschaar.
Al tickets besteld, maar wil je toch nog één van onze arrangementen, zoals een warme fleecedeken, een pauze arrangement en/of een diner, extra reserveren? Dat kan natuurlijk! Je kunt onze arrangementen bekijken en reserveren via deze link! Bij het wijzigen van tickets worden kosten berekend. Stichting De Vierschaar.
Fout.
Organisatie Stichting De Vierschaar KijkopBergenopZoom.nl.
Inloggen via Facebook. Stichting De Vierschaar. Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar jaarlijks een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal.
Cookies op bndestem.nl bndestem.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.

Contacteer ons