Op zoek naar vlegel?

vlegel
vlegel Nederlands woordenboek Woorden.org.
s, lange stok met een anderen korten stok aan het einde bevestigd; werktuig om koren te dorschen; figuurlijk lomperd, boerenkin. Woordenboek, spelling van 1861 Vlegel' Gewone dorschvlegel met ijzer beslagen, door de infanterie der Hussiten in de 15de eeuw als oorlogswapen gebezigd.
Het dorsen van graan met de vlegel Ambachten.
Plaatselijk werd een eiken stok gebruikt die gebogen werd onder een hoek van 135 graden en waarvan het slaggedeelte werd afgevlakt. Met de vlegel of stok werd op het graan geslagen om zodoende de korrels uit de aren te slaan. In Gelderland werd algemeen de vlegel gehanteerd.
Gebouwen van brasserie De Vlegel en handelsfonds staan te koop. Wonen in Mortsel.
Ik was zelfs vergeten dat de uitspraak op 1 maart is. Ik vind het wel erg dat ik als racist wordt afgeschilderd, terwijl ik in 40 jaar De Vlegel met 800 werknemers heb gewerkt, onder wie heel veel buitenlanders en ook moslims.
vlegel WikiWoordenboek.
Frans: fléau fr. Het woord vlegel staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd vlegel herkend door. van de Nederlanders. van de Vlamingen. Zie Wikipedia voor meer informatie.
Yang Hu nieuw gezicht van bekende brasserie De Vlegel Mortsel Het Nieuwsblad.
Geef een zoekterm in. Yang Hu nieuw gezicht van bekende brasserie De Vlegel. 16/06/2018 om 0257.: Foto: Filip Spoelders. Goed vijftien maanden nadat Patrick Ghys bekendmaakte dat hij zijn brasserie De Vlegel in Mortsel wilde verkopen, zijn er nieuwe eigenaars aan de slag gegaan.
Openingsuren Brasserie De Vlegel Mortsel Mechelsesteenweg 20-22.
Openingsuren Brasserie De Vlegel Mortsel. Brasserie De Vlegel. 0468 32 25 65. Route naar Brasserie De Vlegel plannen. Bewerk de gegevens van Brasserie De Vlegel. Controleer onderstaande gegevens. Indien deze fouten bevat, gelieve via het formulier zo nauwkeurig mogelijk een verbetering aan te geven.
De Vlegel, Mortsel Restaurants goudengids.be.
Verbetering: ontbijt voor 15, euro, en de warme dranken zijn nogal prijzig. Maar verder is't' hier goed, aangename sfeer. Deze beoordeling is een subjectieve opinie van een gebruiker van goudengids.be en dus niet van goudengids.be. De Vlegel 0475276858 Mechelsesteenweg 20-22.
Naam: VLEGEL Geneanet.
Minimum aantal personen Definieer hier het aantal personen dat u per resultaatlijn wenst te krijgen. Gemeente Provincie of land Om een plaats te zoeken stad, regio, land, enz, vul de eerste letters van de naam in. Beperking van de bronnen.
Het Vlaams woordenboek vlegel.
Hij of zij laat een bepaalde indruk na, die wijst op een onberekenbaar karakter. Het zou een afleiding kunnen van dorsvlegel: een landbouwwerktuig bestaande uit een steel met een ijzeren oog, waaraan een dikker rondhout op een flexibele manier is bevestigd, zodat dat wijd kan uitslaan. In de volksmond zegt men: Het is nogal ne vlegel!

Contacteer ons