Zoeken naar veldmuis

veldmuis
veldmuis WikiWoordenboek.
Portugees: arvicola pt. Spaans: ratón de campo es m, ratón campesino es m. Het woord veldmuis staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd veldmuis herkend door. van de Nederlanders.
Veldmuis Ecopedia.
De Veldmuis is een bleekbruine tot beige woelmuis. Het zijn gedrongen diertjes met kleine ronde oren, een stompe snuit, een korte staart en kleine ogen. Hun aanwezigheid valt meestal op door gaatjes in de grond en loopgangjetjes tussen wat langer gras.
Kinderdagverblijf de Veldmuis KOKO Kinderopvang.
In onze Natuurlijk Buitenspelen-tuin! Samen met BSO de Veldmuis en BSO Villa Veldmuis vormen wij kindercentrum de Veldmuis. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.
Veldmuis Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Het is geweldig snel. Het springt, klimt en huppelt. De Veldmuis is zeer vrolijk, goedhartig, argeloos en verstandig. Hij hoort scherp, ruikt op grote afstand en ziet voortreffelijk. De Veldmuis is vooruitziend en verzamelt voedselvoorraden in zijn nest. Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.
Kinderboerderij de Veldmuis De ontmoetingsplek voor jong en oud!
Omdat De Veldmuis geen subsidie ontvangt en compleet afhankelijk is van vrijwilliger en donaties, kunnen we elke bijdrage goed gebruiken! Indien u De Veldmuis op structurele basis wil steunen kunt u uiteraard ook lid worden. BELANGENVERENIGING WESTERWATERING EN DE VELDMUIS PRESENTEREN PLAN VOOR WIJKPARK MOLENWEIDE.
Soorten muizen De veldmuis Anticimex.
De veldmuis laat behoorlijk wat sporen na rond zijn holen en eetplaatsen: looppaadjes die de uitgangen van de holen verbinden, groenachtige uitwerpselen tot 08, cm lang, schade aan het weiland door de ondergrondse gangen. Hoe ziet een veldmuis eruit? De volwassen veldmuis wordt tussen de 9 en 12cm groot.
NDFF Verspreidingsatlas Microtus arvalis Veldmuis.
De veldmuis heeft een gedrongen bouw en een stompe kop met kleine ogen en oren. De vacht is op de rug en flanken geelbruin tot bruin en glad en de soort is daarmee lichter en minder ruig dan de aardmu.
PSG De Veldmuis Kindercentrumnl Kindercentrumnl.
Opvang voor peuters in het pedagogisch klimaat van een basisschool: dat is het uitgangspunt van de peuterspeelgroep De Veldmuis. De Veldmuis geeft alle kinderen tussen de twee en vier jaar volop de kans om te spelen en te werken, te luisteren naar de juf en naar elkaar.
Veldmuis Microtus arvalis Waarnemingen.be.
De veldmuis verkiest droge graslanden met een middelhoge vegetatie, maar ze komt ook voor in weilanden, ruigtes, tuinen, jonge bosaanplantingen en andere vegetatietypes zonder hoge bomen. In tegenstelling tot de aardmuis verkiest de veldmuis drogere gronden en ontbreekt ze nagenoeg in moerasgebieden en zeer natte weilanden.

Contacteer ons